Skansen i onsdags och nu är det fredag....

image124

I onsdags var Jag, Herman, Catta och Robin på Skansen. Som ni ser så var vädret underbart, solen sken och det var väldigt varmt. Ja, det är ju underbart för dom som gillar värme, hmmmm.....

Men i alla fall....

image125

(Sovande gråsäl)

Vi började med att traska runt bland älgarna, visenterna, sälarna och vargarna. Dom nordiska djuren alltså. Då passade Herman på att sova...
Sen tog vi en liten glass och kaffepaus och Herman fick smaka mammas favvoglass Top Hat. Det var mums....
Jag är förresten varken full eller trött det ser bara så ut, skulle ha stajlat till mig lite innan vi gick, kanske...

      

Efter en välbehövlig paus så klev vi in på SkansenAkvariet. Där såg vi Jonas i egen hög person...
Roligast, tyckte nog både jag och Herman, var lemurerna och surukaterna.

image129

Lemur som sitter och myser i solen.

image130 

En till, dom är ju så söta...

image131

Åsså surukaterna, som sitter och passar på fienderna, alltså oss...

Vi såg ju en massa andra djur också, men det var nog inte så lätt att fatta för Herman och Robin vad det var. Fiskarna och krokodilerna roade inte alls, men dom djuren som skuttade omkring och klängde i träden skrattades det åt.

Jag törs väl knappt skriva att jag var i Farsta centrum och shoppade i går?? Ni måste tro, och framförallt Maria, att jag/vi inte gör annat. Jag och Herman mötte upp Vickan och Love där och det blev en del rännande i butiker men också en lunch och en fika.

Just nu ligger Herman och sover middag och jag borde passa på att packa. Vi åker till Piteå, eller kör bil upp rättare sagt, tidigt i morgonbitti. Hade först tänkt åka i kväll och köra på natten men nu har vi äntligen bestämt att det passar oss bättre att köra på dagtid.
Så ikväll blir det en slappar och packarkväll med Lets dance i bakgrunden, hejja Martin, och i morgon sitter vi i bilen hela dagen.
Nästa blogg skriver jag alltså från Piteå, vi hörs....


Tisdag..

I går var det en lugn hemmadag för mig och Herman men idag har det hänt grejjer....

Anna och Ville kom och hämtade oss runt halv tio för vidare färd till Catta och Robin. Jag hade såklart med mig kameran men väl där så glömde jag helt att fota. Klantigt, det hade varit kul att ha alla tre killarna på bild.
Jag, Anna och Catta känner ju varandra sen tiden på Lärarhögskolan. Vi läste till Ma/Nv lärare tillsammans och jag kan inte med ord förklara hur glad jag är att vi lärde känna varandra. Vi hade en fantastisk tid tillsammans i 4,5 år trots tråkiga/jobbiga/svåra kurser på LHS och universitetet. (Kan hända att det blev en del öl också.....)

Vi hade ett ställe på Fridhemsplan (Dovas) där vi blev stammisar. En norrlands på flaska kostade 25 spänn så det var ju taget för en fattig student. Jag var där en gång med en kompis från Piteå och då frågade personalen vart jag hade resten av klassen... Då vet man att man har varit där lite för mycket, hehe...

Vi hann bara vara hemma en liten stund innan morfar Ture, elektrikern, kom förbi. Äntligen skulle våran kökslampa komma på plats...

image119

Här jobbar han för fullt...

image120

Herman beundrar morfar....Hm, jag kanske ska bli elare.....

image122

Och så här blev det. Man skulle kunna tro att vi anlitat någon och betalat massor.... Det kostade lite kaffe och en korvmiddag.... Schysst.... Tack Pappa!!

image123


Skön söndag!!

Anders jobbade idag igen så jag och Herman åkte till Södertälje för att gå på auktion med Anna och resten av hennes familj. Det blev dock inget inropat för min del men det var kul att ha vara där och insupa atmosfären. Det var många fina saker som gick för billiga pengar, om ni förstår vad jag menar....
Tror att det var utanför Mariefred någonstans, i närheten av Gripsholms slott. Mysigt.....

På hemvägen åkte vi förbi och hälsade på pappan på bygget där han är....

image117

Synd att Anders blundar, men solen var nog lite i ögonen...

image118

Lite musik samtidigt som man arbetar är aldrig fel...

Nu på eftermiddagen så kom äntligen solen fram och det är ju nästan bara positivt om det inte vore för att fönstrena ser så jäkla skitiga ut.... Usch, usch måste putsa!!!

Härlig lördag!!

I dag vaknade Herman kvart över fem i morse. Jo, ni läste rätt. Kvart över fem..... Sen ville han inte somna om, men vi låg kvar och mös i sängen ett tag.
Anders har jobbat idag, det är ett bygge som är tvunget att bli klart (han är murare) så han kommer att jobba i morgon också.
Jag och Herman passade på att åka ner till Södertälje och hälsa på Anna och Ville. Åkte pendeltåg för första gången med barnvagn och det gick bara fint, lite svårt att ta sig upp i tåget, det är ju några höga trappsteg.
Tog en runda på stan, handlade lite på Inspiration som har mycket fina saker, och käkade lunch.
Sen köpte vi med oss bulla och tog en fika i solen i deras trädgård. Hur mysigt som helst...

image115

Efter en stund blev det lite kallt så vi gick in och lekte lite istället.

image116

Vi hade så tur att pappan kom och hämtade oss och nu ska vi snart äta hemmagjord pizza. Mums....

Måste bara berätta att min syster och hennes snubbe åkte till Thailand i går och jag fick ett SMS strax innan planet lyfte där det stod att de har förlovat sig... GRATTIS GRATTIS från oss i Sthlm..  Till er i Thailand...

Mammas lilla drake!!

image113

Ord känns överflödiga, eller hur?

Här är han på väg ur bild:

image114

Torsdag!

I dag har vi haft besök av Anders jobbarkompis Tomas, hans sambo Åsa och deras dotter Ida.

image112

Som ni ser så gillar Ida att skaka på Hermans maracas. Dom fick han av sin kompis Robin häromdan....


image111

Vi har även hunnit med att leka med Hermans nya klosslåda. Den är jättegod jättekul.

Dagens strapatser

Idag åkte vi till Abrahamsberg för att träffa Kalle och hans mamma Veronica.

image105

Herman sitter och drömmer på tunnelbanan. Det tar runt 45 minuter från oss till Kalle.

image107

Här gungar Herman för första gången i sitt liv. Det tyckte han var jättekul....

Nu till dom viktigare sakerna :)

Pappa
Så här ser lampan ut som du ska komma hit och montera upp. Det är liksom en platta som ska sättas fast i taket och på den fäster man sedan lampan.

image108

Så här ser sidan ut som ska sitta mot taket...

image109

Och så har ser sidan ut som ska sitta mot lampan.

image110

Och det är väl till den vita sockerbiten till höger som sladden ska dras, jag skulle tro att den behöver vara max två meter lång. Från fönstret till fästet i taket.

Vi ses till veckan pappsen, hejhej


Besök hos doktorn

 Som ni kanske vet så bokade jag en tid för en månad sen pga att Herman varit så hård i magen?! Igår var det äntligen dags för oss att gå dit.
Herman var jätteduktig och bara skrattade och babblade hela tiden, inte ett dugg ledsen eller rädd. Tvärtom, han ryckte och drog i allt han nådde och ville bara titta på alla instrument som användes. Hur nyfiken som helst....
Jag förklarade hela problemet för den unge läkaren (i min ålder alltså) och han sa (tack och lov) att det inte var någonting ovanligt, de flesta barn blir förstoppade när dom slutar att amma. Jag fick med mig ett recept på Laktulos, har redan testat det men ska ta en större dos, och lite information om förstoppning.
Det var skönt att höra att det inte fanns anledning att oroa sig och att det inte var särskilt troligt att han är allergisk eller så..
Han kommer att ringa upp mig om två veckor för att höra hur det har gått..
Hoppas att det funkar så jag slipper lägga till och plocka bort olika ingredienser i maten.

Vi hade bestämt träff med Catta och Robin i Barkarby på IKEA så vi drog dit.. Där hittade jag ett litet bord som jag har tagit sikte på sen tidigare, det blev även en lampa, servetter, en leksak till Herman, tre små vaser i grönt, lunch och fika.
Jag ville egentligen köpa en ny matta också, som dessutom var nedsatt, men jag orkade inte dra hem den. Jag får ta med mig Anders dit i helgen...

Nu ska jag återgå till att leka med Herman som ligger på golvet och pratar. Så här ser han ut idag:

image103

Glad och med en prilla på väg in...

image104

Jag tror att det är tänkt att gymmet ska ligga åt andra hållet, men jag vet inte :)

PDOL

Var precis in på PDOL´s hemsida (PiteåDansarOchLer) för att kolla vilka grupper som var klara. Det var tre stycken och jag skulle vilja se alla tre: The Ark, Bo Kaspers Orkester och Millencollin.
Måste försöka planera in vår Pitesemester då..... Hm.........


Nej, jag bytte tillbaka....

Texten var visserligen bättre men jag vill ha andra färger, och annat typsnitt..... Man skulle vara en hacker så man kunde göra en egen blogg..... Tänk va snyggt det skulle kunna bli.....

image101


Åh, om jag bara nådde sladden, eller gardinen....

image102

Här ligger Love och slappar när vi äter middag och stojjar. Han ser ut att ha det bra....

Ny stilmall!!

Har bytt stil på bloggen som ni ser. Vet inte om jag ska ha kvar den eller byta tillbaka. Måste fundera lite......
Jag återkommer....


Dagens Herman-bild

image100

Jag försökte få Herman att ställa upp på bild med hans nya bil. Det gick sådär... Den är svart, bullig, mjuk och luddig.. Han gillar att tugga på den och framförallt på däcken..

I lördags hade vi goda vänner på besök. Vi började dagen på Söder, tog en lunch på Kvarnen och efter det åkte vi hem till oss och umgicks.

Tänkte lägga in fler bilder men det går så jädra segt så jag ger upp. Går och lägger mig i stället... Vi ses i morrn...


Fredag och nu är det helg igen....

Oj, den här veckan har gått fort och mycket har hänt...

I måndags skjutsade jag hem Jennifer, eller jag skjutsade henne till Arlanda, och det kändes lite skumt. Hon har ju varit här i 10 dagar så det känns lite ensamt. Men datorn är bara min nu i alla fall.... :)

Hermans farmor har varit här i veckan och i tisdags blev det en sväng på IKEA. Skulle köpa ett litet runt bord som skulle få bo i sovrummet, men det var ju naturligtvis slutsålt. Kollade när bokhyllan skulle komma hem och nu säger dom vecka 13. Så böckerna får ligga kvar på golver... Illa, illa...
Det blev lite annat småkrafs i stället...

Onsdagen tillbringade vi runt Fridhemsplan, shoppandes, och på kvällen skjutsade Anders sin mor till Nynäshamn...

image95

Här tar vi en paus i shoppandet och käkar en bulle på ett fik.

I går mötte vi (Jag och Herman) upp Catta och Robin på stan. Åt lunch och fikade... Hann åxå med lite shopping.

Hade även tid för ett besök på BVC och nu väger Herman 7650 gram och är 69 cm lång. Han ligger på kurvan där han ska men vikten har planat ut lite... Tror att han kommer att äta bättre bara magen blir bra snart... Det är så jobbigt att se på när han bajsar, det verkar göra Sååå ont.

image96

Så här glad var han i morse när han vaknade, kl sex.....

image99

Mmmmm, gott med plastnycklar.....

Körigt..

Har haft det lite körigt dom senaste dagarna men jag återkommer med ett inlägg under dagen, promise!!

Myspys

Herman har fått en ny pyjamas... Vilket konstigt namn förresten?!.....

image93

Köpt på Polarn o Pyret.. Jag gillar deras kläder skarpt, jag menar att Herman gillar deras kläder.... Hmmm

Jag slänger in en bild på kussen Jennifer också, hon är ju så söt!!!

image94

Och hon gillar vår dator......


Fler bilder från helgen

Så var det måndag igen och ännu en händelserik helg är till ända.

image89

Här en bild av helgens tulpanbukett, älskar tulpaner, och vår nya godishylla. Den finns ju även i ett större format som passar bra till frukt och kakor men den här är perfekt att ha godis på...

image90

En bild på Herman där han VERKLIGEN vill ha tag i kameran... Det hänger ju en rem som är såååå rolig att tugga på men man får ju aldrig tag i den......

Som jag skrev tidigare skulle jag och Jennifer gå på bio, vi åkte till Heron City och såg Natt på museét med Ben Stiller. Overklig men mycket rolig och ett bra söndagsnöje. Salongerna på Heron är ju overkligt stora och det var visst ingen ordentlig biodag för vi var typ tio stycken där... Men det var gott om plats i alla fall....

image91

När vi var på bio passade Herman, Anders och farmor Kristina på att ta en långpromenad. Dom var ute och gick i över TVÅ timmar, bra jobbat.....

image92

Det har varit ett underbart väder i helgen här i Stockholm....

I dag åker Jennifer hem (snyft) och jag ska skjutsa henne till Arlanda. Ha en bra dag allihopa och hej så länge.....

Söndagmorgon!!!

Vi blir bortskämda här på Vintrosagatan....
Som så många andra såg vi melodifestivalen igår, åt god mat och snarra. Kul att The Ark vann men jag gillade Andreas också....

Efter det spelade vi Gin Rummy (hur gick det Jennifer??:)) och sen i säng. Då var klockan närmare ett men Herman däckade klockan åtta och vaknade inte förrän fem och ville ha välling. Sen ville han inte riktigt somna om men han fick ligga kvar i sin säng och slappa och sen plockade A över honom i vår säng en stund.
Då var han rejält glad och sprallig och hade tydligen lyckats väcka farmor för hon kom in och plockade upp honom så att jag och A fick sova en stund till... Tack för det! (Ska du verkligen åka hem redan på onsdag???)

I dag ska jag och Jennifer åka och se Natt på museet på Heron City så jag återkommer med rapport om hur den var.

Som alla småbarnsföräldrar vet så blir det mycket diskande av nappflaskor... Vi har ju diskmaskin så vi har inget diskställ utan nu ställer jag bara flaskorna på en handduk på sidan om diskstället, men jag börjar bli lite less på det, det ser lite stökiigt ut. Ha kollat på IKEA och massa andra ställen om det inte finns ett diskställ som inte är så himla stort men har inte lyckats hitta något, men efter lite surfande så hittade jag detta:

image88

Kolla vad snyggt, eller hur? Och inte så stort och klumpigt. Finns i rött och vitt också och det skulle passa jättebra hemma hos oss. VILL HA!!!!

Helg i Stockholm....

Åh, vilken helg vi har haft här... Händelserik och rolig... Som ni vet så har jag inte tillgång till datorn lika ofta som jag är van vid så mina inlägg har inte duggat så tätt, plus att inspirationen tryter ibland.
Men i alla fall, detta har hänt:

I torsdags så åkte jag och Jennifer till min kompis Catta och hennes son Robin. Där åt vi god mat och fikade, jag skickar med en bild som är lite mörk men som ni ser på bordet så smaskade vi rätt friskt....

image83

I fredags var det dags för att gå på stan igen... Jag och Jennifer åkte till Solna centrum, där har dom många bra affärer och en bra blandning. Vi käkade lunch på TacoBar (tror jag att det heter) och sen kom Anders och hämtade oss så vi fick skjuts hem. Skönt, för då hade vi gått länge....

Senare på kvällen åkte Anders och hämtade sin mamma Kristina (Hermans farmor) som kom upp från Gotland och gissa om Herman blev glad (och förvånad!!) när han vaknade (kl. 6) på morgonen?!
Oj, många paranteser....

image84

Snäll som hon är så lät farmor oss att ta sovmorgon så jag och Anders gick och la oss en stund efter att Herman bestämde sig för att det var morgon. Nice!!!

Sen var det dags för en sväng till Farsta centrum och lite mer shopping och där träffade vi många "kändisar".
Först sprang jag på en gammal kompis från LHS, Johan, och honom har jag inte träffat på många år. Det var jättekul och vi hade mycket att prata om. Bestämde oss för att det var dags att ses och ta en öl... Like old times...

Vi blev såklart hungriga och tog en burgare på Gyllene Måsen, och där fick vi syn på Anders kusin Ola och hans flickvän Sara (tror jag kommer ihåg rätt, annars förlåt så mycket....) 

image85

Några minuter senare så gick en annan kompis från lärarhögskolan, Teresia, och hennes sambo Jonas förbi. Alltid kul att träffa henne....

image86

Senare på kvällen blev det Faijtas till middag och melodifestivalen.... Nu ska jag spela Gin Rummy, jag återkommer med några fler bilder senare, kram A

Irriterande, grrrrrr!!

Vad f*n, inlägget som jag skrev tidigare är inte det som ligger på bloggen..
Jo, halva... Sista halvan och ena bilden är borta.

image82

Det här var bilden som skulle komma med och sen berättade jag att jag och Jennifer har bakat idag. Kladdkakemuffins med choklad i och på... Dom blev jättegoda i alla fall...

Nu ska jag gå och lägga mig, klockan är sen, kram och godnatt


Onsdag i Sthlm

Oj, i dag har vi haft en slappardag här.
Vädret ute är dötrist så vi orkade inte dra in till stan utan bestämde oss för att stanna hemma. Herman vaknade som vanligt klockan sex medan Jennifer sov till tolv (nästan).
Herman tycker det är jättetråkigt att ligga på mage på golvet men vi försöker öva lite varje dag. Nu har han dock börjat tycka att det är ok att sitta och idag satt han helt själv en liten, liten stund.

image81

Visst är han duktig???

Tisdag och stan igen....

image79

I dag ville inte Herman sova längre än till klockan sex så det blev en tidig morgon. Jennifer fick dock lite sovmorgon och kom inte upp förrän runt elva. Då bestämde vi att vi skulle åka och shoppa (i dag igen) men denna gången hålla oss på söder.  Här sitter vi på tunnelbanan och tar det lugnt....

Vi klev av på Slussen och gick Götgatan till Skanstull med ett stopp på Burger King för lunch. Sen blev det förstås några stop till i diverse affärer. Även idag hade vi så tur att vi tajmade in så att Anders kunde hämta oss när han kom från jobbet så vi slapp ta tunneltåget hem.

image80

När vi kom hem fick Herman köttfärssås och spagetti, burkmat korsitaket, och han slukade en hel halv burk...
Vi är imponerade!!!!
I kväll ska Herman få sig ett dopp så han blir snygg(are)!!

Shopping och grillkorv!!

image77

I dag har vi varit i stan och shoppat. Jennifer har köpt hår (ja ni läste rätt) som ska flätas fast på nått skumt sätt. Jag har hittat några smågrejer till hemmet, som tex halkskydd till badkaret i form av rosa döskallar och en ny ljuständare.
Ja just det, jag råkade köpa en ny trådlös telefon också. Vi har två sen tidigare men ingen av dom är särskilt bra och en av dom dör så fort man svarar. Det är lite jobbigt....
Halkade in i en teliabutik och kom ut med en ny telefon...

Herman har två favoritsysselsättningar, den ena är när pappa låter honom flyga och den andra är att tugga på sin snuttefilt. Jag har bildbevis på båda...

image78

Gott!!!

Sen hade vi så tur att Anders kom och hämtade oss i stan så vi slapp åka tunnelbana. Väl här hemma så käkade vi grillkorv och pommes frites och lite Texas Pecan till efterrätt...

Helg i Stockholm....

Äntligen funkar bloggen och äntligen får jag använda datorn....
Som ni alla vet så har vi besök i veckan. Hermans kusin Jennifer har sportlov och tillbringar det hos oss.
Jag hämtade henne i fredags på Arlanda (tack och lov så åkte hon med SAS och inte Fly Me) och det tog inte länge så hittade hon vår ferraridator och har inte släppt den inte ur sikte sen dess.
Nu vet jag hur det är att ha barn i tonåren, hehe...

Jennifer och datorn

I lördags var vi i Farsta centrum och shoppade, tog en fika på Waynes med Jacob, Vickan, Love, Nikki och Jennifer (Jacobs syster). När vi kom hem fick vi besök av Malin och Anders som hade med sig semlor, tack det var gott...
Senare på kvällen kom Jacob, Vickan, Love och Mella hit och käkade middag och kollade på Andra chansen..

Vickan, Love och Mella

Love är väldigt avslappnad som ni ser, en cool kille....

Ja, sen blev det söndag och bloggen började äntligen funka igen. Idag har jag, Jennifer och Herman varit och fikat hos en kompis som fyller år. Gottgott....

Herman och hans pappa

Herman och Anders har slappat lite också....

Just det, vi hyrde en film i kväll: Djävulen bär prada, se inte den..... Dåligt!!!
Ville se en actionfilm men det fanns ingen bra inne....

Nu tror jag att jag ska kolla runt lite på andra bloggar och sen ska jag nog gå och sova,,,,


ÄÄÄÄÄNTLIGEN!!!!!!!!

Nu går det äntligen komma in på bloggen igen, men vad f*n var det som hände?

Jaja, ska knåpa ihop en nytt inlägg, ska bara äta frulle först....

Kass gåstol...

Kass g?stol...

Kolla, så här glad kan man vara när man får kuta runt i kanske världens sämsta gåstol. Vi köpte den för att Herman skulle kunna skutta runt och utforska här hemma men han har det inte lätt ska jag säga.
När vi valde just den här kollade vi på några olika saker: vilken märke det var och vilka aktivitetsgrejer som satt på, bland annat.
Det är en Akta Graco, så det känns ju tryggt och bra, vi har dessutom inga trappor som han kan fara nerför, och som ni ser så finns både ratt, knappar som man kan trycka på och det kommer trudilutter (eller vad det heter) och en spegel som man kan titta och snurra på. Toppen alltså?!
Problemet, som vi upptäckte i efterhand,  är bara att hjulen snurrar jä*ligt dåligt. Det är bara dom två som är fram som snurrar runt helt och hållet, dom som sitter bak är låsta så dom rör sig bara framåt och bakåt. Dessutom så är dom himla tröga, snurrar dåligt alltså.

Ja det här var inget bra köp, och det känns lite trist för Hermans skull. Man skulle ju vilja att han kan fara runt i världens fart men istället så får han kämpa sig fram och kan inte direkt styra vars han ska..

Jaja, det är bara hoppas att han börjar krypa snart.....

Vad händer?

Vad har hänt med bloggen? Den verkar ha blivit uppdaterad på nåt konstigt sätt...
Syrran: jag ser din kommentar på min sida men den syns inte på nätet... Skumt...
Sen har räknevärket nollställts och det är ju synd..

Nåja, i dag ska jag och Herman in till stan för att träffa Veronica och Kalle, ta en fika och shoppa lite. Och i kväll kommer äntligen Jennifer, vi längtar....

Torsdag!

I dag fick jag och Herman besök av Catta och Robin och det var mycket trevligt.
Jag fixade lite lunch till oss och killarna fick "leka" med varandra.
Ja, leka och leka, men dom låg på samma filt under samma babygym och sprattlade.

Herman och Robin

Vi tog en promenad så att killarna fick sova lite middag och passade på att gå till kondiset i centrum och köpa med oss lite gofika. Catta valde en semla och jag en princessbakelse, mums...

Köpte senaste Hälgenumret häromdagen och jag är bara tvungen att visa en av "stripparna". Vet inte om man får göra så men här är den i alla fall....

Hälge

Hoppas att det går att se vad det står....
Jag råkar veta att byn dom bor i heter Avliden men man undrar ju vars den ligger.
Nånstans i norr i alla fall :) Hehehehehe

Frulle

Frulle

Här kommer frukostbilden som inte gick att lägga in i morse..
Innan kaffet och dajmkakan åt jag naturligtvis en näringsrik frukost :)
Eller.... I alla fall två rostade limpmackor med salami på och ett glas mjölk..
Herman åt lite fruktgröt med fullkorn och till det lite fruktpuré av kiwi och päron, mums...


Frukost

Tänkte lägga in en bild på delar av min frukost, men det är nåt muppigt med bloggen.... Får inte in bilden.. Jag återkommer, det luktar skumt i Hermans nedre regioner.....